Broccoliboller

Broccoliboller

Sunde boller med broccoli

Jeg har aldrig været stor fan af broccoli og her på det seneste har jeg slet ikke kunnet få det ned. Men broccoli er jo super sundt, så derfor gik jeg på jagt efter en anden måde at indtage denne grønne grøntsag på. Det resulterede i disse lækre broccoliboller, som jeg spiser med ost og smør om morgenen eller bruger som sandwichboller på farten. De fungerer perfekt som brøderstatning for dem, som ikke kan tåle gluten eller som bare gerne vil undgå for meget stivelse i deres kost. Og de smager (næsten) ikke af broccoli 😉

Det skal du bruge:

Til 6 stk.

1 broccoli

1 æg

2 æggehvider

1/2 dl kokosfibre (kan erstattes af mandelmel)

2 spsk Fiber Husk

1 tsk bagepulver

1/2 tsk salt

Sådan gør du:

Hak broccolien helt fint i en minihakker eller foodprocessor og rør sammen med æg og æggehvider. Tilsæt salt, bagepulver, kokosfibermel og loppefrøskaller og rør det grundigt sammen. Lad dejen stå i 10-15 min, så den kan samle sig og blive fast. Imens kan du varme ovnen op til 200 grader. Form bollerne med hænderne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys evt. bollerne med sesamfrø eller birkes og bag dem i 20-25 min. Lad bollerne afkøle på en bagerist eller nyd dem mens de er varme. Jeg synes bollerne er bedst, når de er nybagte eller lunet i ovnen eller på brødristeren 🙂

Bollerne opbevares bedst i køleskabet og de kan også sagtens fryses ned.

Jeg har længe spekuleret i om man kunne erstatte broccolien med f.eks. squash eller blomkål, men har endnu ikke fået det afprøvet. Har du en lækker opskrift på nogle sunde grøntsagsboller, så del den gerne i kommentarerne nedenfor 🙂

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *