Brød af grøntsagspulp

Brød af grøntsagspulp

Saftigt pulpbrød

Alle taler om at begrænse madspild og mange butikker og restauranter har indført nogle rigtig gode tiltag for at begrænse madspild. I Rema 1000 kan du f.eks. købe brød og kød i mindre pakninger, så du ikke behøver at købe mere end du har brug for og flere og flere restauranter tilbyder deres gæster at få deres rester med hjem i en doggybag.

Herhjemme forsøger jeg at reducere madspild ved at bruge pulpen fra mine grøntsagsjuicer til at bage brød af. Brødet er super nemt at lave og smager skønt. Vi spiser det både med pålæg og som tilbehør til suppe og gryderetter. Der skal en god mængde pulp til, men du kan sagtens gemme pulpen i køleskabet et par dage indtil du har nok og ellers kan du selvfølgelig bare bruge en mindre brødform 🙂

Det skal du bruge:

Til en stor brødform

500 g grøntsagspulp (jeg brugte pulp fra en juice med gulerod, spidskål, æble og fennikel)

5 æg str. S/M

200 g stenalderbrød blanding

2 spsk Fiber Husk

2 spsk olie

2 tsk salt

Sådan gør du:

Bland alle ingredienserne sammen og lad blandingen stå og trække i ca. 10 min. Fordel blandingen i en brødform med bagepapir og bag brødet i ca. 25 min ved 160 grader. Lad brødet afkøle på en rist.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *