Hørfrø-knækbrød uden mel

Knækbrød uden mel

Glutenfrit knækbrød med hørfrø

Når den lille sult melder sig tyr jeg ofte til disse sprøde knækbrød fyldt med sunde frø og kerner og med en naturlig sødme fra tørrede tranebær. Ofte spiser jeg dem bare som de er, men de er også rigtig lækre med lidt smør og en skive ost. Knækbrødet er uden mel, æg og olie.

Det skal du bruge:

Til 1 bageplade

2,5 dl hørfrø (du kan bruge både gule og brune)

1 dl sesamfrø

1 dl chiafrø + 1 dl vand

1/2 dl tranebær

1/2 dl kakaonibs

1 tsk salt

1/2 dl vand

Sådan gør du:

Kom chiafrø i en skål sammen med 1 dl vand og lad dem stå og gelere i 10 min. Hak tranebær og kakaonibs fint og bland dem sammen med de øvrige ingredienser i en skål. Bland de gelerede chiafrø sammen med de blandede frø og kerner og tilsæt en 1/2 dl vand. Rør det hele godt rundt og fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag knækbrødet i en forvarmet ovn på 160 grader i 1 time. Lad det afkøle helt inden du forsigtigt brækker det i passende stykker. Opbevarer du knækbrødet i en lufttæt beholder, kan det holde sig i 2-3 uger.

Opskriften er lånt fra Urtekram.dk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *