Indisk inspireret curry med aubergine

Indisk curry med aubergine og gurkemeje

Indisk curry med aubergine og gurkemeje

Jeg har aldrig været særlig vild med aubergine. For parfumeret og mærkelig i konsistensen til min smag. Men så en dag faldt jeg over en opskrift på indisk curry med aubergine og det lød simpelthen så lækkert. Så jeg kastede mig ud i det og det smagte skønt! Status er nu, at jeg har lavet retten 3 gange på mindre end en uge, men med små ændringer så den passer lidt bedre til min personlige smag. Retten er fantastisk både som hovedret i sig selv, men også som tilbehør.

Det skal du bruge:

Til 4 personer (som tilbehør)

1 stort løg

1 aubergine

1 chili

2 fed hvidløg

1 peberfrugt

200 g cherrytomater

1-2 tsk gurkemeje

Salt og peber

Frisk koriander

Lidt olie til stegning

Sådan gør du:

Hak løg, hvidløg og chili og skær aubergine, peberfrugt og tomater i mindre tern. Varm lidt olie op i en sauterpande og rist gurkemejen 20-30 sek. til det begynder at dufte. Kom løg, hvidløg og chili ved og steg videre 1 min. Tilsæt auberginetern, peberfrugt, salt og peber og steg ved middel varme i 7-10 min. til auberginerne er bløde. Vend tomaterne i og lad det simre 10-15 min. inden du smager til med salt og peber. Server retten drysset med friskhakket koriander.

Sidst jeg spiste retten var til frokost sammen med 2 spejlæg, der var stegt på den samme pande (deraf den fine gule farve). Men du kan også tilsætte bønner eller linser og så har du en mættende vegetarisk hovedret.

Bon appetit!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *