Kålsalat med bacondrys

Kålsalat med drys af bacon og pistacienødder

Kålsalat med drys af bacon og pistacienødder

Kål er smækfyldt med vitaminer, mineraler, antioxidanter, kostfibre og kraftfulde plantestoffer, der (i hvert fald i dyreforsøg) har vist sig at kunne bremse kræftcellers vækst. Du kan rent faktisk spise dig til en bedre restitution, da kål er en af de bedste kilder til antixoidanter, der styrker dit immunforsvar og dæmper betændelse i kroppen – ikke mindst i de hærgede muskler. Du kan læse mere om restitutionsmåltider i mit indlæg om træning på tom mave og muskelømhed.

Det eneste du skal huske, når du tilbereder kål er, at du ikke må koge eller stege kålen for længe. Det går nemlig hårdt ud over indholdet af de sunde næringsstoffer. Det bedste er at spise kålen rå, dampet eller lynstegt.

Så bortset fra lidt luft i maven, er der vist ingen undskyldning for ikke at spise masser af kål 🙂 Og husk at jo mere kål du spiser, jo mindre prutter du 😉

Her er mit bud på en lækker salat med hele 2 slags kål vendt i en sød/syrlig dressing og drysset med sprød bacon og pistacienødder.

Det skal du bruge:

Til 4 personer

1/2 spidskål

1/2 rødkål

2 dl ymer

1 tsk Sukrin Gold

Lidt salt

150 g bacon i tern

1 håndfuld usaltede pistacienødder

Sådan gør du:

Snit spidskål og rødkål helt fint. Rør ymer sammen med Sukrin Gold og smag til med lidt salt. Bland dressingen sammen med kålen. Rist bacontern på panden til de er helt sprøde. Drys kålsalaten med bacontern og pistacienødder og server!

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *