Om at falde af hesten og komme op igen

Ordsprog

Jeg er faldet af hesten…altså ikke sådan rigtigt, men jeg har i de sidste par måneder ikke haft hverken overskud, lyst eller motivation til at træne og spise sundt. Men hvad gør man så, når man efter 2 måneder med alt for meget brød, kage og slik gerne vil tilbage til den sunde livsstil, som man havde før?

Jeg er startet ud med at skære gradvist ned på de usunde sager, så i stedet for at spise 2 stykker kage, spiser jeg kun et enkelt stykke og i stedet for en pose slik, spiser jeg et æble smurt med lidt peanutbutter. Det vigtigste for mig er dog at komme i gang med træningen igen og derfor har jeg købt Anna Bogdanovas nye bog “Veldrejet”. Bogen er egentlig lidt en fortsættelse af “Skyhøj forbrænding” (som du kan læse om her) og indeholder et 9 ugers træningsprogram med nye øvelser, som du kan give dig i kast med hjemme på stuegulvet. Du kan læse en anmeldelse af bogen her og her. For at give mig selv et ekstra “skub”, har jeg også allieret mig med en personlig træner, som bl.a. skal hjælpe mig med at få bedre styr på min teknik.

Så det jeg egentlig vil siger er…ja, det kan godt være, at du falder i af og til, men det er ikke jordens undergang og det sker for os alle. Det vigtigste er, at du slipper den dårlige samvittighed og finder den strategi, der kan hjælpe dig tilbage på rette spor. I bogen “Slank på ét sekund” foreslår forfatteren Per Brændgaard, at du stiller dig selv følgende spørgsmål, hver gang du føler trang til at mæske dig i ting, du godt ved, ikke er godt for dig og din krop: “Hvad kan jeg spise i stedet for, som er sundere og som jeg også har lyst til?” Det har i hvert fald hjulpet mig til at tænke en ekstra gang over, hvad jeg putter i munden 🙂

Hvad er din strategi, når sukkertrangen tager overhånd og motivationen til træning er lig nul?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *