Russisk salat med ekstra knas

Spejlæg med russisk salat

Spejlæg med russisk salat

En ret som i den grad tager mig tilbage til barndommen, er spejlæg på ristet franskbrød med russisk salat. Det er en af min mormors specialiteter, men ikke den sundeste af slagsen. Jeg har derfor tilladt mig, at lave min egen og sundere version, hvor brødet er udeladt og den færdigkøbte russiske salat er skiftet ud med en hjemmelavet en af slagsen. Jeg har valgt ikke at koge rødbederne, da jeg synes det gør salaten mere frisk og knasende 🙂

Det skal du bruge:

Til 4 personer

4 rødbeder (er de store så nøjes med 3)

1 æble

5 drueagurker

1 tsk finthakket/fintrevet peberrod

1 lille rødløg

2 spsk mayonnaise

3 spsk tykmælk 3,5%

Salt og peber

Sådan gør du:

Skræl rødbederne og skær dem i små tern. Skær æblet og drueagurkerne i små tern. Hak rødløget helt fint. Rør mayonnaise og tykmælk sammen og smag til med salt og peber. Bland alle ingredienserne og lad salaten trække i køleskabet en halv times tid.

Jeg spiser ofte salaten som tilbehør til 2 spejlæg om morgenen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *