Sprøde vafler med hytteost

Sprøde vafler med hytteost

For et par uger siden blev jeg den heldige ejer af et vaffeljern og jeg kastede mig straks ud i en omgang low carb vafler uden mel og sukker. Dejen indeholdt bl.a. Fiber Husk og var derfor ret bastant i det, hvilket gjorde den svær at fordele ordentligt i vaffeljernet. I weekenden fik jeg så tid til at teste en anden opskrift uden Fiber Husk og resultatet blev meget tilfredsstillende. Dejen var nem at arbejde med og vaflerne blev luftige og sprøde 🙂

Det skal du bruge:

2 æg

2 æggehvider

100 g hytteost

1/2 tsk bagepulver

1/2 tsk vaniljepulver

1/2 tsk kardemomme

2 spsk kokosfibermel

1/2 dl mælk

1 nip salt

Kokosolie eller smør til stegning

Sådan gør du:

Pisk æggehviderne stive i en skål. Blend hytteost med de to hele æg, tilsæt krydderierne og blend igen. Tilsæt de stive æggehvider og pisk blandingen godt sammen. Herefter tilsætter du kokosfibrene og mælken og pisker igen. Varm vaffeljernet op, smør det med lidt kokosolie eller smør og bag vaflerne til de er gyldne og sprøde. Jeg brugte 2 spsk dej til hver vaffel, men 3 spsk havde nok været bedre, da dejen ikke flyder så meget ud, ligesom en alm. vaffeldej ville gøre.

Jeg serverede vaflerne smurt med lidt mandelsmør 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *