Sukkerfri jordbærkage med chokoladebund

Sukkerfri jordbærkage

Sukkerfri jordbærkage

Jordbærsæsonen er for alvor over os og det skal selvfølgelig fejres med en lækker jordbærkage. Denne jordbærkage er uden sukker og gluten og består af en saftig chokoladebund toppet med cremet flødeskum og friske jordbær. Den er ikke helt som du kender den fra bageren, men jeg vil vove at påstå, at den er mindst lige så god 🙂

Det skal du bruge:

Til 8 personer

10 saftige dadler uden sten (jeg bruger dem man kan købe i en papæske i supermarkeder og etniske markeder)

1 moden banan

3 æg

4 spsk blødt kokosolie

1 dl stærk kaffe

2 tsk ren vaniljepulver

50 g raw kakaopulver

1 tsk bagepulver

65 g mandelmel

1 knsp salt

Pynt

1/4 dl piskefløde

1 bk jordbær

Sådan gør du:

Blend dadlerne med bananen indtil de har konsistens som puré. Jeg bruger min stavblender, men du kan også bruge en minihakker. Tilsæt æg, kokosolie og kaffe og pisk det sammen med en håndmikser. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver, mandelmel og salt, og pisk igen. Kom dejen i en springform (Ø 18-20 cm) beklædt med bagepapir og bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter. Jeg brugte en lidt større springform (Ø 26 cm) og gav derfor kagen lidt kortere tid i ovnen, da den ikke blev nær så høj.

Når kagen er kølet helt af, dekoreres den med flødeskum og jordbær skåret i halve. Jeg brugte ca. halvdelen af en bakke jordbær til pynt og resten serverede jeg ved siden af 🙂

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *